Taylor Swift, ‘Korkusuz’u’ Taylor Versiyonu ‘olarak yeniden adlandırdı. Hadi tartışalım.

Ana kayıtlarının satıldığı andan itibaren sözünü tutan Swift, 2008 albümünü sadakatle yeniden kaydetti. Eleştirmenlerimiz ve muhabirlerimiz onun sesini ve amacını keşfediyor.

taylor swift

JON PARELES Taylor Swift’in ilk altı albümü için master kayıtları ilk plak şirketi Big Machine ile birlikte Scooter Braun’un menajerine satıldığında , onları kendi şartlarına göre (ve kendi ödülü için) yeniden yapacağını açıkladı. “Fearless (Taylor’s Version)” iyileştirme projesinin ilk albümü. Fearless, 2008’de piyasaya sürülen ikinci albümünün tüm “platin baskısının” yeni bir versiyonu olur. O sırada 18 yaşındaydı.

Şarkı listesi daha önce yayınlanmamış altı şarkıyla daha da genişletti. Şimdiki zamanla bağlantılı hale geldi. – Swift’in ortak yapımcıları ile birlikte 2020 karantina albümleri “Folklore” ve “Evermore”, Jack Antonoff ve Aaron Dessner’da yeni kaydetti. Ve eğlenceli bir uğurlama olarak, “Love Story” nin trans, büyük, fırtınalı bir dans pisti remiksi var. Belki de ilk albümü yerine ikinci albümüyle başlamanın bir meta-anlatı nedeni vardır. Tutulmayan vaatler ve duygusuz ihanetler hakkındaki genç şarkı sözleri, eski iş ortaklarına uygulandığında ekstra bir dönüş yapıyor

BEN SISARIO Def Leppard’ın 2012’de yaptığı gibi, diğer sanatçılar şarkılarını yeniden kaydettiklerinde, genellikle bir plak şirketine karşı bir miktar para, kontrol veya kin kombinasyonu içindi . Tüm bu nedenler Taylor Swift’in yeniden kayıtları için de geçerli. Ve tüm bu bölüm, sonuçsuz bir intikam alıştırmasına dönüşebilirdi. Swift, bunu temel becerilerinden birini göstermek için de kullandı. İzleyicisiyle bağlantı kurma (ve ondan yararlanma) konusundaki zahmetsiz ustalığı.

Sürüm, müziği aynı anda nostalji olarak yeniden yaşayabilen ve vekaleten bir güçlendirme eylemi olarak tüketebilen Swift ve hayranları için ortak ve kutlama amaçlı bir deneyim olarak belirledi. “Taylor’s Version” adlı başlık bile hayranlarını kendi tarafına çekiyor. Ve Swift’in en son ürün satışı – “Taylor Versiyonu” gömlekleri, kapüşonlular, telefon kılıfları ve anahtar zincirleri – Swift fandomunun ve yıldızın kendi kendini temsilinin yeni, meta “çağı” nı kuruyor. İlk kez orada bulunanlar artık ona yeniden destek olabilirler.

Terfi süreci esasen hayranlar için bir Paskalya yumurtası avıydı. Gen Z yıldızları Olivia Rodrigo ve Conan Gray , Instagram’daki sızıntıları önceden yayınlamak için dans ettiler ve TikTok’ta birbirlerine göz kırparak mesajlar gönderdiler. Tumblr’daki hayranlar – Swift’in tercih ettiği eski tarz sosyal medya platformu – Swift’in kendisi gibi biraz (sadece biraz) yükselen genç bir pop yıldızı iken orijinal şarkıda şarkı söyleyen Colbie Caillat’ın yer aldığı “Breathe” ın ön izlemesini aldı.

Başka bir yıldızın bir iş cezası eylemine giriştiğini hayal etmek zor ve aynı zamanda hayranları için çok neşeli ve çok katılımcı görünmesine neden oluyor.

JON CARAMANICA Gerçek hikaye: Bu sürümün nasıl anlatılacağına dair ilk fikrim, doğrudan ses karşılaştırması yapabilen birini bulmaktı – dalga biçimi analizi? – iki versiyon arasında, ikisinin farklı olduğu belirli yolların altını çizmek için. Şimdi bunun ne kadar… gerçek olacağını anlıyorum. Avukatlar, müzikologlar ve belki de filozoflar için bir şey. (Ayrıca, orijinal 2008 şarkıları… ayrıca Taylor’un versiyonu mu? Onun mülkü değil.)

Bunun yerine, titreme alıp alamayacağımı görmek için hemen 2000’lerin pop yüksek su işaretlerimden biri olan “Fifteen” korosuna gittim. İyi haber: yaptım. “White Horse” sırasında o içgüdüyü hissettim. “Sen Bana Aitsin” o can alıcı bir teslimiyet havasına sahipti.

Bunlar, her şey kadar duyu anılarıdır – bu ölçütle, “Taylor Versiyonu” temelde turnusol testini geçer. Ancak bu yeniden kayıt, bu şarkılarla ilk kez karşılaşan genç hayranlar için farklı hissetti. Taylor’ı baştan sona değil, pop süperstarından geriye doğru farklı. Bu açıdan bakıldığında, bu, bir sanatçının ana kayıtlarının hafızasına ve haklarına ilişkin bir referandum değil, tüketilmesi gereken başka bir Taylor ürünüdür.

Ayrıca eski müziğinizi yeni olarak sunmak, özellikle derin bir kataloğa sahip köklü bir yıldız için anlayışlı bir pazarlama. Swift, geleneksel bir reissue sunumu için nispeten çok genç. (Ve eldeki sahiplik sorunları göz önüne alındığında, elbette bu kartlarda yok.) Ancak müzik sektörü, sürekli yayın döngüleri oluşturabilenleri giderek daha fazla tercih ediyor.

Bu Haberi Paylaşın
Başa dön tuşu